Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka ogórkowa z miodem

2 kg ogórków sałatkowych pokroić w plastry, nałożyć do słoików, do każdego wrzucić ząbek czosnku, trochę koperku i gorczycy. Zalać zalewą i pasteryzować ok. 10 minut.

Przygotowanie zalewy: zagotować 1 litr wody, 0,75 szklanki octu, 2 łyżki soli, 1,5 szklanki cukru i 3 łyżki miodu.

piątek, 14 grudnia 2012, danukoba

Polecane wpisy

  • Zupa rybna

    Na wigilijną kolację podaję zupę rybną, czekamy na nią cały rok bo robię ją tylko na tę okazję. Robiła ją moja mama a wcześniej babcia. Gotuję głowy i kręgosłup

  • Karp pieczony

    Najgorsza robota to oprawianie karpi. Kupuję żywe bezpośrednio od hodowcy. Mąż je zabija a ja robię resztę - filetuję, nacieram solą z czosnkiem i wynoszę do sp

  • Kluski śląskie

    Nie robię ich zbyt często ale na świąteczny obiad muszą być. Szczególnie, że lubi je męska część mojej rodziny a wnuki pomagają je robić. Ugotowane ziemniaki pr